Imagery and research

Google Wallet ja mobiilikukkaron tulevaisuus

Google lanseerasi vihdoin odotetun Wallet-sovelluksensa, joka mahdollistaa maksamisen suoraan mobiililaitteella. Ostaminen onnistuu, kun Walletilla varustetulla puhelimella kosketetaan kassalla olevaa lukijalaitetta. Puhelin kytkeytyy suoraan luottokorttiin ja tekee pienten ostosten tekemisestä nopeampaa ja helpompaa.

Näin siis teoriassa. Kännykästä on aivan varmasti vähitellen tulossa myös kukkaron korvaava "sveitsin armeijan linkkuveitsi", kuten Wired kirjoitti. Mutta siihen on vielä pitkä matka. Googlen kukkarosovellusta voinee tällä hetkellä pitää enemmän pelinavauksena, teknologiademona, tai koemarkkinointina - sen verran paljon kompastuskiviä on vielä matkalla.

Sovellus tukee vain yhtä luottokorttia ja yhtä puhelinmallia, eikä NFC-valmiiden puhelinten tarjonta vielä mitenkään huimaa. Aiemman tiedon perusteella Walletin peittoa oli tarkoitus laajentaa NFC-tarrojen avulla, mutta nyt näyttää siltä että suunnitelmasta on luovuttu.

Teknologiset esteet ratkeavat ajan kuluessa, mutta isompi kysymys liittyy siihen milloin kuluttajat ja kauppiaat ovat valmiita ratkaisuun. Mikromaksaminen on selvästi päivän teema, mutta arvioiden mukaan menee vielä useita vuosia, ehkä vuosikymmen, ennen kuin se lyö läpi. Kuluttajille lisääntyvä mikromaksamisen tarjonta on luultavasti hyvä asia, koska se luo uskottavuutta uusille toteutuksille. Kauppiaille tilanne voi olla toinen - päällimmäisenä pinnalla on pelko siitä että jokainen uusi maksujärjestelmä tuo tullessaan uudet laitteet ja uudet investoinnit. Se ei ainakaan lisää läpimenon nopeutta.
Comments

Uutta kilpailua pieniin maksuihin

Suomen Lähikaupan kesän korvilla lanseeraama Lähikortti on viimeisin kilpailija, joka on ilmoittautunut pienten maksujen kisaan. Kortti on ennaltaladattava arvokortti, jota tarjotaan erityisesti nuorison ja lasten välipalakukkaroksi.

Maailmalla samansuuntaista liikehdintää on jo nähty enemmänkin. Mm. Visa on ilmoittanut aikovansa syrjäyttää käteisen aseman uudella NFC-pohjaisella maksujärjestelmällään. Maissa, joissa käteisostojen määrä on vielä ylivoimaisessa asemassa, on uusilla nopeilla järjestelmillä tilausta. Mutta miten homma mahtaa toimia korttivaltaisessa Suomessa?
Comments
Darkroom theme
by ThemeFlood